Ardea

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

DE LINKIT RICHTMICROFOON

U kent ze vast ook: mensen die slecht horen en daardoor geen gesprek kunnen volgen in ruimten met geroezemoes of achtergrondmuziek. Voor deze mensen is de Linkit richtmicrofoon een openbaring. ARDEA heeft dit apparaatje samen met Etymotic Reserach ontwikkeld. Sinds september 2002 is het in Nederland te koop.

De Linkit richtmicrofoon is een klein, draadloos apparaatje voor op het oor. Door de Linkit kun je de persoon vóór je goed verstaan. Je hebt geen last meer van storend omgevingsgeluid.

 

Klik op het plaatje 

voor een geluiddemo!

Voor wie?
De Linkit is gemaakt voor iedereen die moeite heeft met het verstaan in lawaaiige situaties, zoals op feestjes, in een restaurant, een bespreking met veel mensen of in galmende ruimten.

Wat is het verschil met een hoortoestel?

Een gewoon hoortoestel versterkt alle geluiden. Als je slecht hoort, hoor je dan alles luid door elkaar, waardoor een gesprek onmogelijk wordt. De Linkit versterkt alléén de spraak van degene die je aankijkt. Geluiden van opzij en achter worden onderdrukt (met 7 tot 10 deciBel).


Hoe is de Linkit te gebruiken?

De Linkit is bedacht voor mensen die al een hoortoestel hebben. Een soort mini-ringleiding brengt geluid van de Linkit draadloos over naar het hoortoestel met een ringleiding. De Linkit is links of rechts te dragen of op beide oren.

Hoe ziet de Linkit eruit?
Het is net een pistooltje. Met de plastic ‘trekker’ blijft het apparaatje achter het oor hangen. De kolf bevat elektronica en een batterijtje. In de loop zitten drie microfoontjes. De standaardkleur is zilvergrijs. Goud is op verzoek leverbaar.

Is de Linkit beter dan een digitaal hoortoestel?
De nieuwste digitale hoortoestellen filteren soms al goed continue stoorgeluiden weg. Sommige toestellen hebben een eenvoudige richtmicrofoon. Een grote groep slechthorenden kan daarmee beter gericht horen, maar niet altijd voldoende. De Linkit werkt ongeveer twee keer zo goed.

Was ARDEA niet bezig met een hoorbril?
Wim Soede is in 1986 aan de TU Delft begonnen met zijn onderzoek. Het plan was om de richtmicrofoon in te bouwen in een bril. In 1990 en in 2000 is daar publiciteit over geweest. Het principe voor de Linkit is nog hetzelfde, maar er is gekozen voor een los staafje zonder bril.

Is de Linkit ook voor mij geschikt en waar is deze verkrijgbaar?
U kunt de Linkit uitproberen bij de voorlichting- en adviescentra voor slechthorenden in Leiden, Amsterdam, Groningen, Zwolle en Utrecht (adres zie: http://www.oorakel.nl). Zij kunnen u dan ook adviseren over de beste wijze van aanschaf.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de Linkit richtmicrofoon kijk dan even bij de veel gestelde vragen of klik hier om een e-mail te sturen naar Ardea.